Wat te doen bij een zonneallergie?

Wat te doen bij een zonneallergie?

Een zonneallergie is erg vervelend en komt vaak voor wanneer je een aantal dagen (op vakantie) een paar uur achter elkaar in de zon hebt doorgebracht. Je huid ligt in de winter in principe verstopt onder een dikke deken (je kleding) en wordt plotseling in de zomer weer blootgesteld aan veel uv-stralingen waardoor de huid gaat protesteren. Zo'n 10-20% van de Europese bevolking heeft jaarlijks last van een zonneallergie maar wat moet je doen bij een zonneallergie of nog beter; hoe kun je een zonneallergie voorkomen?

Laat je huid wennen aan de zon

Wanneer je overgevoelig bent voor zonlicht is het belangrijk dat je je huid altijd rustig laat wennen aan het begin van het zomerseizoen, zodat je de blootstelling aan de zon rustig opbouwt. Gebruik daarbij een zonnebrand met goede uv-A-bescherming en een goede SPF. Een zonneallergie wordt veroorzaakt door uv-A-straling en daarom is het belangrijk dat je een zonnebrand gebruikt die deze bescherming bieden. Dit is te herkennen aan het UVA-logo op de verpakking.

Zorg dat je huid in goede conditie is

Een gezonde huid kan zich beter beschermen tegen invloeden van buitenaf en daarom is het belangrijk dat je huid in goede conditie is als je gaat zonnebaden. Hoe je dat doet? Houd je huid goed gehydrateerd, eet goed, gebruik crèmes met antioxidanten en vermijd agressieve cosmeticaproducten en zepen.

Vitamine D

Zorg dat je vitamine D het hele jaar door op peil is, want uit onderzoek blijkt dat een laag vitamine D gehalte in verband wordt gebracht met een zonneallergie. Gebruik verder ook geen agressieve reinigers om de goede bacteriën op je huid te laten.

Terug naar overzicht
Fijne lijntjes en rimpelsAcneIngegroeide harenGestreste huid PsoriasisRijpe / slappe huid Verschillende huidtypenLittekensAcne bestrijdenEczeem
huidverzorging-online.nl 2024 | Sitemap Privacy & Disclaimer | Huidverzorging media |