Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/medi3369/domains/huidverzorging-online.nl/public_html/includes/function.php on line 347

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/medi3369/domains/huidverzorging-online.nl/public_html/includes/function.php on line 347
Gevoelige huid verzorgen | Huidverzorging-online.nl
Gevoelige huid verzorgen: do's & dont's

Gevoelige huid verzorgen: do's & dont's

Een gevoelige huid heeft meestal extra aandacht nodig, want een verkeerde aanpak kan schadelijk zijn voor je huid waardoor je huid alleen maar gevoeliger wordt. Hieronder lees je een aantal do's & dont's waarmee je rekening kunt houden bij het verzorgen van een gevoelige huid.

Dagcrème

  1. Do: Een gevoelige huid is vaak ook droog en kan daarom wel een vochtinbrengende crème gebruiken. Breng daarom hydraterende producten aan op een vochtige huid (bijvoorbeeld na het douchen) zodat je uitdroging voorkomt. Ook wanneer het buiten koud is, is het verstandig om je goed in te smeren met een hydraterend product om je huid tegen uitdroging te beschermen.
  2. Don't: Ontvettende, alcoholhoudende en geparfumeerde producten wekken irritatie op bij een gevoelige huid. Gebruik deze producten daarom dus niet.

Reinigen

  1. Do: Wanneer je je gevoelige huid gaat reinigen, kun je dit het beste doen door met een washandje je huid schoon te deppen. Dep vervolgens je huid met een handdoek droog en breng een mild reinigingsproduct met je handen aan.
  2. Don't: Breng geen reinigingsproducten aan met een droog washandje, want een droog washandje schuurt teveel langs je gevoelige huid en daarbij is het ook belangrijk dat je niet te hard met het washandje wrijft, want dat zorgt voor irritatie. Verder is een lange warme douche ook een echte don't voor de gevoelige huid, aangezien het vetlaagje op je huid afneemt tijdens het douchen. Hierdoor droogt je huid weer uit en wordt het gevoeliger.

Vitamines

  1. Do: Last van een gevoelige huid? Zorg er dan voor dat je dagelijks voldoende mineralen en vitamines binnenkrijgt. Mineralen en vitamines die een positief effect hebben op je huid zijn bijvoorbeeld:

Don't: Neem je al voldoende mineralen en vitamines in, dan hoef je geen extra's meer in te nemen. Sommige mineralen en vitamines kunnen namelijk voor een negatief effect zorgen bij een 'overdosis'.

Bekijk hier het aanbod van VitaZita:

Terug naar overzicht
Fijne lijntjes en rimpelsAcneIngegroeide harenGestreste huid PsoriasisRijpe / slappe huid Verschillende huidtypenLittekensAcne bestrijdenEczeem
huidverzorging-online.nl 2024 | Sitemap Privacy & Disclaimer | Huidverzorging media |