Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/medi3369/domains/huidverzorging-online.nl/public_html/includes/function.php on line 347

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/medi3369/domains/huidverzorging-online.nl/public_html/includes/function.php on line 347
Feiten en fabels over huidverzorging | Huidverzorging-online.nl
Feiten en fabels over huidverzorging

Feiten en fabels over huidverzorging

Is er verschil tussen dag- en nachtcrème? En moet je je huidverzorging afstemmen op je leeftijd? Rondom het onderwerp huidverzorging bestaan er veel feiten, maar ook veel fabels. Hieronder lees je een aantal veelvoorkomende feiten en fabels, zodat je voor eens en altijd weet wat nou wel en niet waar is.

Feiten over huidverzorging

1. De huid van een vrouw is gevoeliger voor pigmentvlekken dan de huid van een man

Doordat er bij vrouwen veranderingen in de hormoonhuishouding plaatsvinden, kunnen er storingen ontstaan in de pigmentvorming waardoor de huid van een vrouw dus gevoeliger is voor pigmentvlekken dan de huid van een man. Meer over pigmentvlekken lees je hier.

2. Eten is van invloed op de conditie van je huid

Niet alleen van buitenaf kunnen we onze huid voeden met producten die vitaminen en mineralen bevatten, maar ook van binnenuit kun je je huid voeden. De mineralen, vitaminen en andere micronutriënten uit je voeding dragen namelijk bij aan een gezonde huid en een gezond lichaam.

3. Bestaande rimpels kun je niet meer laten verdwijnen, maar je kunt ze wel vervagen

Helaas is het waar: een bestaande rimpel zal niet meer verdwijnen. Je kunt een rimpel wel met een goede anti-rimpelcrème vervagen of minder diep maken. Wanneer je dus op tijd begint met een goede huidverzorging, zul je rimpelvorming vertragen.

4. Lachen veroorzaakt zogenaamde kraaienpootjes

Wanneer je veel met je ogen knijpt, fronst of lacht kun je daar uiteindelijk zogenaamde kraaienpootjes aan overhouden. Dit zijn fijne lijntjes rondom je mond of ogen die worden veroorzaakt door lachen en fronsen.

5. Je huid moet zowel van binnenuit als van buitenaf worden gehydrateerd

Wanneer je je huid zo vochtig mogelijk houdt, blijft je huid langer mooi en gezond. Drink daarom voldoende (water) en verzorg je huid met een hydraterende crème.

Bekijk hier het assoritment van Paula's Choice:

Kies de beste producten voor jou. Wetenschappelijk bewezen effectief. Probeer nu!

Fabels over huidverzorging

1. Je zongebruinde huid spoelt weg onder de douche of vervaagt na het scrubben

Wanneer je net terug bent van vakantie wil je natuurlijk zo lang mogelijk je zongebruinde huid behouden en vaak wordt er dan gezegd dat deze kleur juist tijdens het douche vervaagt. Dit is dus niet waar. Het bruiningsproces ontstaat namelijk in de pigmentcellen waar de kleur wordt aangemaakt. Wanneer je niet meer in de zon komt, stopt de pigmentproductie en zal deze langzaam uit je huid verdwijnen. Hierdoor wordt je huid dus langzaamaan weer witter.

2. Cosmetica is alleen maar (overbodige) luxe

Cosmetica wordt vaak gezien als alleen maar make-up waarmee wij onszelf mooi maken. Echter gebruiken we ook cosmetica voor onze persoonlijke hygiëne zoals bij deodorant, shampoo en tandpasta het geval is.

3. Er bestaat geen verschil tussen dag- en nachtcrème

Dit is een fabel, want er is wel zeker een verschil tussen dag- en nachtcrème. Dagcrème beschermt de huid namelijk tegen invloeden van buitenaf (bijvoorbeeld uv-stralingen) en een nachtcrème voedt de huid en ondersteunt het herstelproces.

4. De chemische bestanddelen die in crèmes zitten zijn ongezond

Ook dit is niet waar. Tegenwoordig worden cosmetische producten zeer goed getest voordat ze verkocht mogen worden en zijn daardoor absoluut veilig.

5. Er is per leeftijd een aparte huidverzorging nodig

Een goede huidverzorging wordt aangepast aan de vorm en conditie van je huid en heeft dus niets met leeftijd te maken. Sommige vrouwen hebben bijvoorbeeld op jonge leeftijd al last van een vochtarme huid en de ander krijgt daar op latere leeftijd pas last van.

Terug naar overzicht
Fijne lijntjes en rimpelsAcneIngegroeide harenGestreste huid PsoriasisRijpe / slappe huid Verschillende huidtypenLittekensAcne bestrijdenEczeem
huidverzorging-online.nl 2024 | Sitemap Privacy & Disclaimer | Huidverzorging media |